Tre gode sportsdokumentarfilm til juledagene

Danmark er lukket ned i denne jul. Men nu skal alt jo ikke nødvendigvis gå op i indtag af kalorier og halvsløje julefilm. Så hvad er bedre, end at se nogle spændende sportsdokumentarfilm og -serier i juledagene – nu hvor hallerne er lukket og tiden er til det?

Her på redaktionen elsker vi at gense mindeværdige sportsøjeblikke og høre alle røverhistorierne bag succeserne og fiaskoerne. Her er tre gode tips til julesportsdokumentarfilm:

Sportdokumentar i julen

Take us home Leeds United: For alle fodboldnostalgikere klinger klubnavnet Leeds United er storhed. De ikoniske hvide trøjer fra Yorkshire har mange fans i danske fodboldhjerter. Følg med i processen omkring ansættelsen af trænergeniet Marcelo Bielsa (El Loco), og en falleret klubs genopstandelse. Serien er i øvrigt produceret og indtalt af Russell Crowe (I ved – ham fra Gladiator), der eftersigende selv er stor Leeds-fan.

Serien kan ses på Netflix

Superswede: Navnet Ronnie Petterson siger måske ikke umiddelbart ret mange noget. Men han var et af de største navne i Formel 1 i 1970’erne indtil han på tragisk vis omkom på Monza-banen i 1978. Denne dokumentar fortæller historien om Petterson og ikke mindst Formel 1-sporten i 1970’erne, hvor kørerne kørte med livet som indsats ved hvert løb.

Filmen kan ses på Viaplay

Cricket Fever – Mumbai Indians: Forstil jer, hvis 10 hold hvert år købte de bedste fodboldspillere på auktion til at afvikle en kort og intensiv Champions League i fodbold? Lyder det skørt? Sådan er det i Indian Premier League (IPL), hvor verdens bedste spillere hvert år drager til Indien for at spille mod de allerbedste. Det er ikke for sjov, og der er store summer på spil. Cricket er nationSPORTEN i Indien, og der er store følelser og regional stolthed på spil.

Serien giver et unikt indblik i, hvad cricket betyder for inderne.

Serien kan ses på Netflix