Hafnia anbefaler – en god film

Dagene er stadig korte og aftenerne er lange – og håndbold VM er ovre. Så her er et varme anbefalinger til et par gode sportsdokumentarfilm, hvis du trænger til lidt afveksling til lange aftener foran fjernsynet.

TIGER

Få mennesker ændrer en sportsgren fuldstændig. Få mennesker opnår en ikonstatus, inden de er fyldt 21 år. TIGER er filmen om mennesket Tiger Woods – golfsportens svar på Michael Jordan. Og den utrolige fokuserede opvækst, han har haft. Filmen går helt tæt på helten med fokus på både opture og især de mange nedture, som har præget Tigers karriere.

De er stærke sager – men en stor anbefaling herfra. Også selvom du aldrig har været til golf.

Dokumentaren kan ses på HBO

RED ARMY

Fra slutningen er 1970’erne og langt ind i 1980’erne var der ét dominerende hold i international ishockey – Sovjetunionen. Red Army fortæller historien om historiens måske bedste ishockeyhold, men også om de nærmest umenneskelig ofre, som det krævede for spillerne at nå så langt. De er stærke sager – men samtidig enormt fascinerende.

Red Army kan ses på Amazon Prime

THE BATTERED BASTARDS OF BASEBALL

I kender sikkert alle actionhelten Kurt Russell – i ved, ham fra “Tango & Cash” med Sylvester Stallone. Kurt’s far Bing Russell, var også skuespiller, men havde samtidig et stort hjerte for baseball. Så da Portland I starten 1970’erne solgte sin professionelle baseball-licens til Spokane og stod derfor uden et professionelt baseballhold, startede Bing et helt nyt hold op. Holdet havde kun få penge, så Bing lavede en åben try out for alle misfits fra hele USA, der drømte om at blive professionel. Det kom der et mindeværdigt hold – Portland Mavericks – ud af. Et hold, der rystede den etablerede baseballverden. En fantastisk “against-all-odds”historie om, hvad sport kan, når det er allerbedst.

Battered Bastards of Baseball kan ses Netflix