Hafnia anbefaler – en god bog

Julegaveidder

Før jul anbefalede vi en række podcasts og sportsdokumentarfilm, og det har vi fået god respons på. Derfor fortsætter vi vores “Hafnia anbefaler” og udvider denne gang til også at komme med anbefalinger til et par gode bøger om sport.

“HÅNDBOLDENS LEGENDER” – Thomas Ladegaard

Der findes et hav af fodboldbøger om alle mulige ting aspekter ved fodboldsporten. Men der findes stort set ingen om håndbold – men så er det godt, at vi har Thomas Ladegaard. Thomas har skrevet denne bog om håndboldhistoriens største legender. Vidende og med humor tager han en tur ned i arkivet og fortæller historien om nogle af dem, der bl.a. har været med til at udvikle håndboldsporten markant.

Thomas Ladegaard er i øvrigt medvært på Mediano Håndbold, som bestemt også er et lyt værd, hvis man interesserer sig for håndbold og håndboldens udvikling.

“COACH” – Michael Lewis

Forleden faldt denne redaktion over en bog, som havde stået ulæst i reolen i et par år. En tynd sag på ca. 100 sider, der fortæller om highschooltræneren, Coach Fitz fra New Orleans, Louisiana, der ændrede forfatter, Michael Lewis‘ liv. En træner af den gamle skole, der stillede krav til sine spillere – ikke kun på banen men til hele deres tilgang til at gøre sig umage.

Bogen er en lille perle og en stikpille til nutidens curlingforældres ambitioner på deres børn vegne – uden at stille krav til børnene.

Bogen er på engelsk og kan fx bestilles her:

“ANGEL WITH DIRTY FACES” – Jonathan Wilson

I den lidt mere nørdede ende af skalaen er Jonathan Wilsons gennemgang af argentinsk fodboldhistorie på godt og ondt fantastisk interessant læsning. Særligt for alle fodboldelskere, der også elsker historien bag fodbolden. Hvorfor er Argentina så passioneret af fodbold og hvorfor har de produceret en række af alletiders bedste fodboldspillere?

Bogen er foreløbig kun på engelsk og kan fx bestilles her: