Hafnia-Hallen fylder 4 år

Vi har fødselsdag hvert år den sidste lørdag i april, og i år fylder Hafnia-Hallen lørdag d. 24/4 2021. Det er jo lidt af en milepæl, at vi nu fylder hallen med børn i corona tider, jeg kan stadig huske vores åbning tilbage i 2017, hvor vi havde bestilt alt for meget morgenmad til de få nysgerrige gæster, der havde trodset regnen den dag.  

Dengang havde jeg da lidt svedige håndflader i forhold til at finde ud af, hvordan vi nogensinde skulle få fyldt hallen op med aktive gæster. Men den nervøsitet har vist sig at være begyndernerver, for da Corona’en ramte landet i marts 2020, stod vi overfor at realisere et besøgstal på knapt 400.000 gæster årligt – eller ca. 1100 gæster HVER dag hele året rundt.  

Da vi startede i april 2017, havde vi lavet en god plan, hvor vi havde prøvet at forestille os, hvordan vi selv gerne ville blive mødt, når vi kom i en idrætshal. Blandt andet handlede det om velkomst, let at finde rundt, synlighed og ikke mindst oplevelsen af at være sammen med andre.  

  1. Vi ville yde en så høj service for vores gæster som overhovedet muligt – og altid forsøge at have ja-hatten på, når nogen kom med ideer. Det er blevet en del af vores DNA og vi er nået tæt at indfri alle forestillingerne.  
  1. Vi ville skabe rammer som kunne håndtere både den selvorganiserede og organiserede idræt. Det er i den grad lykkedes. Vi oplever effektiv udnyttelse af faciliteterne og når der er ledig kapacitet, så har kommer familier og venner ind i hallen og er aktive.  
  1. Hafnia-Hallen som community, vi har igennem Hafnia-medlem startet et community, som styrker vores kontakt til gæsterne. Herudover er der flere eksempler på, at vi lykkes som rekreativ destination, hvor familier og venner kommer sammen for at være aktive eller hænge ud.  
Hvad så nu? 

Vores 4-års fødselsdag falder i år sammen med en positiv nyhed, som vi fik for to uger siden fra Københavns Kommune. S/I Hafnia-Hallen har vundet udbuddet omkring driften af Hafnia-Hallen i endnu en 4 års periode. Det betyder, at vi kan fortsætte vores arbejde med at skabe Danmarks bedste idrætsfacilitet foreløbig frem til udgangen af 2025.  

Det er selvfølgelig en melding, jeg er stolt af, for det betyder, at vores måde at drive hallen på også bliver værdsat og sætter aftryk. Vi fortsætter med de ting, vi er lykkes med indtil nu men har også en ambition om at fortsætte udviklingsarbejdet i hallen. Vi startede allerede sidste år et visionsarbejde, hvor alle medarbejderne og bestyrelsen sammen har defineret nogle nye indsatsområder, som vi agter at forfølge de kommende 4 ½ år. 

Konkret har vi defineret 3 større indsatsområder, som vi vil arbejde på for realiseret i løbet den kommende driftsperiode: 

  1. Udvidelse af de fysiske rammer for Hafnia-Gym. Arbejdet med at skabe et sportstræningscenter er lykkes så godt, så vi har brug for mere plads. Derfor er vi allerede nu langt i planerne om at udnytte 1. salen og dermed skabe langt bedre rammer for vores Gym-gæster. Forhåbentlig kan arbejdet omkring udvidelsen allerede påbegyndes i 2021, så vi kan slå dørene op for vores nye træningscenter i 2022. 
  1. Videreudvikling af beachvolleyområdet. Vores unikke beachhal, har virkelig ramt et hul i markedet i forhold den efterspørgsel, vi overlever især i vinterhalvåret, hvor vi pt kun har 3 baner til rådighed. Derfor er vi gået i gang med at undersøge mulighederne for at kunne udvide vores beachhalkapacitet yderligere. 
  1. Vi ser frem til flere events i Hafnia-Hallen, hvor vores setup giver mulighed for at samle endnu flere forsamlinger til store sportsevents. Lige nu ser vi frem til EM2021 og næste år er det VM2022. Men flere store begivenheder er undervejs, og vi ser frem til det lykkes.  

Der er med andre ord flere spændende projekter i støbeskeen, og nu er det bl.a. min opgave at forsøge at få dem realiseret i den kommende periode. Heldigvis er jeg ikke alene om det arbejde. Jeg er flankeret af en række af de mest dedikerede og gode medarbejder, jeg kan forestille mig. Dem skylder jeg hver dag en stor tak, og jeg glæder mig til sammen med dem, at byde jer alle sammen velkommen i Hafnia-Hallen og med på de næste 4 års rejse. 

/Jan