Idrætspolitisk vælgermøde i Hafnia-Hallen

kommunalt vælgemøde om idrætten i København

Vi skal have Idrætten på dagsordenen! Derfor holder Hafnia-Hallen, i samarbejde med de lokale foreninger Ajax København og Fremad Valby, et vælgermøde tirsdag d. 2/11-2021 fra kl. 18.30-20.30. 

Vi sætter 7 lokalpolitikere stævne for at høre nærmere om de politiske ambitioner for idrætten i København i de kommende år. Christopher Røhl (Rad.V), Karina Bergmann (Kons.), Karina Vestergård Madsen (EL), Jonas Bjørn (Soc.Dem), Ole Birk Olesen (LA), Klaus Mygind (SF) og Jesper Levy (Vestre) har alle takket ja til at deltage i vælgermødet, hvor idrætten sættes i højsædet. 

Idræt er ikke bare en stor del af fritidslivet for Københavnerne. Det er også sundhed, skole og ikke mindst sociale fællesskaber på tværs. Derfor er det et vigtigt emne til valgkampen til BR, som løber af stablen netop nu.  Jeg har personligt en del spørgsmål, som jeg sidder og brænder inden med – og det er der helt sikkert flere af jer, der også har. Politikerne har i hvert fald lovet at svare efter bedste overbevisning. 

4 vigtige emner til debat

Vi har valgt at fokusere på 4 temaer på vælgermødet:  

  1. Frivillighedens vilkår i foreningerne anno 2021. Hvordan kan kommunen hjælpe med til at støtte op om nye frivillige ledere de kommende 4 år? 
  1. Hvad gør vi med de autonomt selvorganiserede aktive børn og unge? Jeg har tidligere skrevet et indlæg omkring gruppen af unge aktive autonomt selvorganiserede unge, som ofte glemmes lidt i den offentlige debat. 
  1. Facilitetsdrømme. Hvordan skaber vi flere moderne faciliteter, der følger med udviklingen og passer til borgernes behov? 
  1. Politikernes visioner for idrættens i de kommende 4 år. 

Som et lille kuriosum kommer jeg til at tænke på en lille anekdote. Tilbage i 2009 afholdt vi politisk vælgermøde på Københavns Idrætsefterskole. Et af emnerne for aftenen var udvikling af Valby Idrætspark, og dette var aftenen, hvor de første tegninger af Hafnia-Hallen (næsten som den ser ud i dag) blev vist frem for offentligheden. Jeg havde sammen med en ganske lille gruppe af mennesker fra BK Frem, Fremad Valby og Ajax arbejdet på oplægget, som skulle vise sig at blive startskuddet til en proces, der jo som bekendt endte med, at vi kunne åbne dørene for Hafnia-Hallen i foråret 2017. 

Vilde drømme kan altså se dagens lys på et vælgermøde. Men mindre kan også gøre det, jeg glæder mig i hvert fald over at et slagkraftigt hold af politikere fra 6 forskellige partier har takket ja til at komme og duellere på holdninger og visioner for idrætspolitikken i København de kommende år, og sammen med foreningsledere fra Fremad Valby og Ajax kan vi prøve at påvirke retningen for Idrætspolitikken.   

Arrangementet afholdes i Hafnia-Hallens café og er åbent for alle. Vi står for en uformel omgang chili con carne fra kl. 18.00-18.30 til de sultne. 

Jeg håber på et talstærkt fremmøde. 

/Jan