Hafnia-Hallen er blevet stærkere 

Vi udvider og en ny sportsgren er kommet indenfor i Hafnia-Hallen. Nogen af jer har måske opdaget at der kastes lidt mere med vægtene i Gym. Vægtløftningen er flyttet ind med foreningen Alfa Omega.

Tim, som er leder og træner i klubben, foreslog at Alfa Omega kunne blive en del af Hafnia-Hallens sportsmiljø og kunne være med til at præge styrketræningsmiljøet i Gym. 

Alexander gik i tænkeboks og i løbet af foråret 2022 lavede vi en plan for samarbejdet og hvordan vi fik vægtløftning ind i huset.

Der har været en stor fokus på hvordan indretningen i Gym kunne forbedres og hvordan støj kunne minimeres igennem efteråret. I november fik vi med tilskud fra Kultur og fritidsforvaltningen og Folkeoplysning udvalget, etableret 4 nye vægtløftningsplateauer. Der er skabt en indretning der giver mulighed for, at flere forskellige hold kan træne samtidig. Dertil at minimere larmen når stangen falder med 80 kilo fra 2 meters højde. 

Siden er aktivitetsniveauet vokset og Alfa Omega er med sine 130 medlemmer været med til at præge træningsmiljøet i Gym. 

Øm I dag – stærk i morgen

 

Jeg har været nysgerrig på hvad vægtløftning er og hvordan det går med den nye aktør i Gym, og ikke mindst hvordan det fungerer sammen med øvrige medlemmer. Så hvad er bedre end at prøve det selv, så jeg meldte min ankomst i lørdags sammen med morgenholdet kl. 8-9. Jeg tænkte, at her kunne jeg ved selvsyn se og mærke det på kroppen.

Lørdag morgen kl. 7:55 – det bimler og bamler det i Gym, der er fuld gang i opvarmningen da jeg ankommer og finder sammen med Just og Simon, 3 nye i vægtens verden. Der er 4 plateauer i gang med 3 løftere på hver, og efter opvarmning skulle jeg indfanges i disciplinen, Træk.

Jeg har set udøvere løfte mange gange før, og tænkte, der skal jo bare eksplosive kræfter til, men her blev jeg udfordret selv med 25 kg. Koordinationen var ikke helt der hvor jeg ville have den hen…
Efter tre løft var det tid til pause og rotation til en ny makker. Efter gode råd og justeringer af Tim, gik det opad i vægt og efter 9 løft sprang sveden frem. 40 løft og en slutvægt på 40 kg., så gik det fra træk til stræk og evaluering af dagens træning. Jeg har et udviklingspotentiale, og mon ikke mine ømme baglår vil have godt af mere træning. 

Morgenstemning, smil og potentiale 

 

Hvilken stemning der kan skabes til en morgen lørdags træning, måske fordi Alfa Omega atleter er flinke mennesker og velvilligt deler ud af gode tips og erfaringer. Eller måske også fordi halvdelen af deltagerne var kvinder og halvdelen mænd. Her gik jeg og troede vægtløftning var en sport for mænd. 

 

Mit kendskab er i høj grad skabt fra OL-visning, hvor jeg mest har set en Bulgarsk mand, løfte et par hundrede kilo på en stang som bøjer lidt. Det er tydeligvis en meget mere blandet kønsfordeling end jeg troede i min uvidenhed. Tim fortæller at Alfa Omegas medlemmer tæller mere end halvdelen med et lige personnummer, og en meget blandet aldersfordeling, både med ungdomsløftere og hele vejen til pensionistholdet.

 

Kl. 9 ankommer det 2. lørdagshold, det er vel til tilnærmelse at kalde det et formiddagshold, men straks stiger energien, tempoet og udvekslingen af de gode historier. Det er tydeligvis en fantastisk klub jeg er kommet til træning i, og mon ikke det byder på flere lørdagstræningen og en fantastisk start på weekenden?

Vægtløftning har en fremtid i Hafnia-Hallen, og jeg er sikker på der er et stort potentiale for alle sportsfolk som vil udfordres, presses og træne i et fantastisk træningsmiljø. 

/ Jan

 

Hafnia-Medlem

Bliv Hafnia-Medlem og få nyheder, tilbud og være en del af et aktivt fællesskab.