“Datadrevet analytiker møder hverdagens praktiker” – hvordan kan det forenes?

Sportstech festivaler belyser fremtiden

Data fylder mere og mere i sport og idræt, og Danmark sætter sig på verdenskortet når det handler om sportsteknologi. For cirka et år siden var det første gang der blev afholdt Sportstech Festival her i Hafnia-Hallen, og i år blev succesen gentaget. Programmet var fyldt med interessant debatter, Teqtalks og stande med nyeste teknologi i sportens tegn.

 

I Hafnia-Hallen har vi fokus på udvikling og ser os selv som et innovativt sted med et innovativt mindset. Derfor er vi særligt glade for igen at være venue for Sportstech festival, og være et sted som forener hele landets sportsbranche – både for de erfarne og de unge studerende. 

DIF, EXPO og FIFA

DIF med Innovation Lab åbner dørene med årets tema centreret omkring potentialet og anvendelsen af data og teknologi i sporten. På den store kunstgræsbane var EXPO-område der giver besøgende mulighed for at opleve og afprøve de seneste sportstech-løsninger, der er udviklet af danske innovatører. Dette område er en legeplads af innovation, hvor besøgende kan opleve, hvordan teknologi ændrer måden, vi dyrker og oplever sport på. 

 

Ude på de tre scener var der faglige debatter med fokus på bl.a. etiske retningslinjer ved livestreaming, brugen af data om atleter og hvordan Parasport ser ud med i fremtiden. 

Skærmbillede af Juan Busso’s presentation af FIFA’s brug og visualisering af deres data indsamling fra turneringer og fodboldkampe. 

Det helt store trækplaster var teqtalk med Juan Busso fra FIFA med deres blik på fremtiden, og brugen af data i fodboldturneringer. FIFA har et stort maskineri til at kunne tilbyde de bedste oplevelser til deres gæster på fodboldstadion og hjemme bag skærmen.

Fifa’s oplæg om deres data pipeline, hvordan de bearbejder og udstiller data i deres digitale produkter og hvordan dette i sidste ende bidrager til at skabe fan-engagement under deres turneringer, var virkelig spændende”, siger Morten Dyberg, Data Science, studerende. 

Sportstech gennem de studerendes øjne

Morten Dyberg, studerende, Data Science på CBS

For de studerende, der deltog i festivalen, blev det klart, at sportstech ikke kun er en midlertidig trend, men en vigtig del af fremtidens sportslandskab. De så festivalen som en enestående mulighed for at udforske og forstå, hvordan teknologi vil forme sportens udvikling i de kommende år.

Morten Dyberg der læser Data Science på CBS oplevede Sportstech festival som inspirerende, og en spændende kombination mellem sit studie og sine interesse for sport. “Jeg synes diskussionen om anvendelsen af Web3 teknologier indenfor sport var virkelig interessant, og har gjort mig nysgerrig på et helt nyt område indenfor tech.” siger Morten Dyberg om debatten ‘Fremtidens sport med kunstig intelligens og web3″

Frederikke Skraamo Nielsen og Jonatan Frimann, studerende, Sport Management, Cphbusiness. 

Jonatan Frimann og Frederikke Skraamo Nielsen, begge studerende inden for sport management på Cphbusiness. De delte deres entusiasme for festivalen og mente, at det var en spændende tilføjelse til deres studier. De var især begejstrede for oplægget af Rasmus Lasson fra Hawk-Eye, og gav dem inspiration til den branche de er på vej ind i. 

Som teknologien fortsætter med at forme sportsverdenen, er Sportstech Festivalen et vigtigt sted for dialog og opdagelse. Dette års festival har understreget, at de unge generationer er klar til at gribe de udfordringer og muligheder, som teknologi i sport bringer med sig, og at dette kun er begyndelsen. 

Data-dreven møder praktik

data oplæg

”Det er en yderst interessant problematik for fremtiden indenfor sport”, Jan Barslev, Leder af Hafnia-Hallen. 

 

Troels Banggaard (Head of Performance Psychology, FC Midtjylland), Benjamin Henning Jensen (Analytiker, Team Danmark) og Lars Jørgensen (Assisterende Kvindelandsholdstræner i håndbold) var i panelet om ’Hvordan oversættes data til de rette beslutninger’. De delte deres erfaringer med de udfordringer, der er mellem den analytiske viden, og så få det koblet med praktikeren, som den erfaring og fornemmelse som den traditionelle træner besidder.

”Det er en yderst interessant problematik for fremtiden indenfor sport, og det er noget vi vil kigge med på sidelinjen. Det er to verdener som skal finde sin balance, og det tror jeg på kan ske med den rette tilgang”, Jan Barslev, Leder af Hafnia-Hallen.

Sportstech Festival 2023 i Hafnia-Hallen har endnu engang bevist sin status som et nøglearrangement for alle, der er fascineret af fusionen mellem sport og teknologi. Her i Hafnia er vi yderste glade for at lægge faciliteter til sådan et super arrangement, som både kan lære os om fremtiden indenfor sport, og være en inspiration for de unge.

Vi takker DIF og innovation Lab for et fantastisk arrangement som vi håber at kunne gentage de næste mange år! 

Main still credit: Hafnia-Hallen Social Media manager –  Kenneth Bolo