Basketball Camp i Hafnia-Hallen: Unge spillere trænes af Sydsudansk-Canadisk træner

🌞 Basketball camp i Hafnia 🌞

I weekenden var Hafnia-Hallen centrum for en fed og lærerig basketball camp, arrangeret af Talata Basketball. Campen, der tiltrak unge spillere fra nær og fjern, blev ledet af den erfarne træner Deng Awak, der er sydsudansk-canadisk. Deng Awak har dedikeret sit liv til at udbrede kærligheden til basketball gennem camps og træningsforløb rundt om i Europa. Hans mission er at udvikle unge talenter og inspirere dem til at nå deres fulde potentiale, både på og uden for banen.

Denne camp var ikke blot en mulighed for deltagerne at forbedre deres tekniske færdigheder og spilforståelse. Det var også en chance for dem at lære fra en person med en spændende basketball baggrund og en dyb passion for sporten. Deng Awak der har rødder i Sydsudan, et land som i år for første gang har kvalificeret sig til OL i basketball. Denne historiske begivenhed har givet et kæmpe boost til basketballsporten i landet og har spillet blandt de bedste nationer i verden. 

basketcamp i hafnia hallen 2024

Basketball camp 2024 i Hafnia-Hallen. Billede: Hafnia-Hallen

Historien om Sydsudans vej til OL er intet mindre end fantastisk. En person, der har været særligt vigtig for Sydsudans basketballforbund, er den tidligere NBA-spiller Luol Deng. Da Sydsudan kun har været en selvstændig nation i 13 år, havde han ikke mulighed for at repræsentere sit hjemland ved OL. I stedet deltog han under Storbritanniens flag ved legene i London i 2012.

 

Cirka 12 år efter sin egen deltagelse har Luol Deng spillet en afgørende rolle i Sydsudans basketballlandsholds første sejr i en OL-kamp, som de opnåede for tre dage siden mod Puerto Rico. Luol Deng har finansieret det nationale basketballprogram af egne midler i fire år, og har dækket udgifterne til træningsfaciliteter, hoteller og flybilletter. Læse mere i DR’s artikel her. 

Sydsudans blot 17-årige stjerneskud Khaman Maluach er netop blev optaget i Duke Univesitys prestigefulde collegeprogram. Han begyndte med basketball som 13-årig på et af Luol Dengs akademier. (Foto: © Aaron Favila, Associated Press)

Basketball er i fremgang, ikke kun på internationalt niveau, men også lokalt. I Hafnia-Hallen kunne man mærke entusiasmen og energien blandt de unge spillere, som deltog i weekenden. De blev ikke kun trænet fysisk, men også mentalt for at forstå vigtigheden af teamwork, disciplin og vedholdenhed. Denne positive udvikling ses også hos vores naboer, sportsefterskolen Kies, hvor de netop har en Basket-linje for at støtte og udvikle nye talenter.

Alt i alt var det en inspirerende weekend i Hafnia-Hallen, og vi ser frem til flere sådanne begivenheder, der kan bringe sporten fremad.